fbpx
Almgern & Sankamo

Helsinki | Kotka | Kouvola

Saintex

Jokaisessa yrityksessä tulisi olla oma lakimiehensä

Saintex Oy on suomalainen perheyritys, joka valmistaa tilauksesta heijastimia ja muita brändituotteita yritysten moniin tarpeisiin, esimerkiksi tapahtumissa jaettavaksi tai liikelahjoiksi. Saintexin valikoima kattaa mm. heijastimet niiden monissa muodoissa, hiirimatot, avaimenperät, magneettitaskut, parkkikiekot, matkakorttikotelot, kirjoitusalustat sekä erilaiset kansiot monessa eri koossa. Saintexin tehdas sijaitsee Helsingissä.

Almgren & Sankamon kanssa Saintex on tekemisissä nimenomaan in-house-juristi-mielessä. Toimitusjohtaja Susanna Blomqvistin mielestä jokaisessa yrityksessä tulisi olla oma lakimiehensä – joko palkattuna tai helpon in-house-palvelun kautta. ”Vaikka yhteistyön taustalla on sukulaisuussuhde, on mielestäni ollut todella tärkeää, että Jukka on istunut hallituksessamme ja auttanut aloittelevaa yrittäjää mm. yritystoimeen liittyvien sopimusasioiden kanssa.” Kun yritystä perustaa tulee silloin huomioida monia asioita, joihin Susannan mielestä perusyrittäjäkoulutus ei valmenna. ”Alallamme erittäin tärkeitä ovat juuri toimittajasopimukset, jotka kaipaavat aina sopimusarkkitehtia ja -tulkitsijaa.” Lisäksi Almgren & Sankamo ovat hoitaneet Saintexin perintäpuolen sekä perintään liittyvät muut työt. ”Aluksi me hoidamme karhuamisen, jonka jälkeen, jos tilanne ei selviä, juristi hoitaa asian loppuun.”

Toisaalta Saintex on kokenut viimeisten vuosien aikana yritysmuutoksia, jotka ovat kaivanneet yrityslakiosaamista. Tässä Almgren & Sankamon Jari Sotka on ollut suureksi avuksi. Kun yritys kehittyy ja kasvaa, vaatii se työ omaa lakiosaamistaan. ”Lisäksi yritys on 70 vuotta vanha perheyritys, jonka toivoisi jatkuvan sellaisena. Jakauttaminen lapsille on pitkä prosessi, joka vaatii omaa lakiosaamistaan, että asiat hoidettaisiin oikein.”

Almgren & Sankamo on hoitanut yhteistyön laadukkaasti ja asiakkaan toiveet edellä. ”On ollut ilo toimia heidän kanssaan, koska he reagoivat nopeasti kaikkiin tarpeisiin sekä palvelevat suomentaen selkeästi myös vaikean ammattisanaston.” Ammattitaito ja osaaminen näkyvät tekemisessä ja siksi heidän kanssaan on helppo työskennellä.

Lisätietoa Saintex Oy:stä