fbpx
Almgern & Sankamo

Helsinki | Kotka | Kouvola

Referenssit

Kotekman Oy

Almgren & Sankamo oikeudellisena neuvonantajana omistusjärjestelyssä, jossa päämiehemme Kotekman Oy hankki QM Installation Oy:n koko osakekannan. Kotekman Oy on vuonna 1987 perustettu teräsrakenteita ja koneasennuksia sekä teollisuuden huolto- ja kunnossapitopalveluita toteuttava yritys, joka palvelee teollisuuslaitoksia sekä rakennustyömaita koko Suomen alueella. Kotekman konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli noin 20 miljoonaa euroa. QM Installation Oy on erikoistunut teollisuuden sähkö- ja automaatiotöihin vaativissa ympäristöissä. Yhtiön asiakaskunta muodostuu teollisuusyrityksistä, tehtaista ja tuotantolaitoksista muun muassapaperi- ja kartonkiteollisuudessa, energiayhtiöistä ja voimalaitoksista, datakeskuksista sekä satama-alueilla toimivista teollisuusyrityksistä. QM Installationin liikevaihto vuonna 2022 oli yli 6 miljoonaa euroa. 

Tiimiimme kuuluivat Partner Jari Sotka ja Associate Matias Oikarinen. 

Econet Oy

Almgren & Sankamon Jari Sotka ja Jukka Sankamo toimivat MBO-ryhmän eli ostajien oikeudellisena neuvonantajana, kun Econet Oy myytiin 12.8.2021 toteutuneella MBO-kaupalla toimivalle johdolle. Econet Oy toteuttaa vesi- ja jätevesilaitosten rakennus- ja saneerausurakoita sekä kunnallisille että teollisuuden asiakkaille. Econet Oy:n liikevaihto vuonna 2020 oli noin 9,6 M€ ja yhtiön liikevaihdosta valtaosa tulee Venäjällä toteutettavista projekteista.

Pyroll Group Oy

”Perheeni omistama Pyroll-konserni on tehnyt Almgren & Sankamon kanssa yhteistyötä vuodesta 1992 lähtien. Tuona aikana olemme käyneet läpi valtavat muutokset: takana on kaksi lamaa, olemme ostaneet ja myyneet yrityksiä, mukaan on tullut täysin uusia toimialoja, yrityksemme koko on moninkertaistunut, olemme kansainvälistyneet, henkilökuntamme määrä on moninkertaistunut ja liikevaihtomme on kasvanut merkittävästi nykyiseen yli 100 miljoonaan euroon.

Muuttuvissa tilanteissa kynnyksen käyttää juristia pitää olla alhaalla. Jokaisella yrittäjällä tulee olla luottojuristi, joka tuntee asiakkaansa hyvin ja pystyy auttamaan nopeasti. Uskon, että yhteistyömme myötä myös Almgren & Sankamo on kasvanut ja kehittynyt, saanut uutta osaamista ja näkemystä nopeasti kasvaneen perheyrityksen lakiasioiden hoitajana ja yrittäjän tukena. Meille yhteistyö Almgren & Sankamon kanssa on ollut tärkeää. Suosittelen.”

Reino Uusitalo, teollisuusneuvos, Pyroll Group Oy

Delipap Oy

Positiivisessa mielessä ongelmanratkaisija sekä asioiden edistäjä

Delipap Oy on suomalainen hygieniatuotteita erilaisiin perheen tarpeisiin valmistava perheyritys. Yritystoiminnan Delipap aloitti 1970-luvulla. Tunnetuimpia tuotteita ovat Vuokkoset-siteet, Muumi Baby -lastenvaipat, Helmi-hygieniatuotteet sekä Harmony-puhdistustuotteet. Asiakaskunta ei rajoitu vain Suomeen, vaan yritys toimii globaaleilla markkinoilla, jonka asiakkaita löytyy yli 20 maasta ympäri maailmaa. Suurimmiksi vientialueiksi Oskari Nuortie, Delipap Oy:n varatoimitusjohtaja, nimesi Keski-Euroopan sekä Etelä-Korean.

Almgren & Sankamon kanssa Delipap aloitti yhteistyön aikoinaan asiakassuosituksen pohjalta. Nyt yhteistyötä on tehty jo yli 15 vuotta varsin onnistuneesti. Almgren & Sankamo avustaa Delipap Oy:tä mm. kotimaan sopimuksiin sekä vientisopimuksiin liittyvissä asioissa. Lisäksi he ovat saaneet Almgrenilta apua myös yleisiä lakeja, lain muutoksia sekä asetuksia koskevissa asioissa sekä normaaleissa henkilöstöä koskevissa toimissa. ”Almgren & Sankamo on monissa päätöksissä arvostettu taustatuki ja heidän mielipidettään kysytään mielellään. Lakitoimistolta saa erilaisen näkökulman ja perspektiivin käsiteltävään aiheeseen ns. lakitoimiston silmin, kun itse ajattelee ennemmin asioita liiketalouden lähtökohdista eli bisnessilmin”, Delipap Oy:n varatoimitusjohtaja Oskari Nuortie tiivistää.

Oskari Nuortien mukaan Almgren & Sankamo hoitaa työnsä erinomaisesti. ”Kaikki toiminta on kehuttavaa, koska jokainen annettu työ tehdään maaliin asti ja sitoutuneesti. He sitoutuvat ja perehtyvät päämiehen ongelmaan niin, että voin aina luottaa siihen, että asia on hyvissä käsissä.” Lisäksi Almgren & Sankamo on Oskarin mukaan toimisto, jossa asioiden kanssa ei aikailla, vaan työ hoidetaan nopeasti, asiakkaan tarpeet huomioiden. Joskus asia saattaa tulla esiin yllättäen, jolloin asia vaatii siten nopeaa reagointia. ”Almgren & Sankamolta löytyy monialaisesti osaamista, jonka he osaavat antaa laaja-alaisesti asiakkaan käyttöön. Jos yhteyshenkilö ei voi antaa kattavaa vastausta, heidän toimistostaan löytyy henkilö, joka osaa.”

Oskari Nuortie, varatoimitusjohtaja, Delipap Oy

Saintex Oy

Saintex Oy:n toimitusjohtaja Susanna Blomqvistin mielestä Almgren & Sankamo on hoitanut yhteistyön laadukkaasti ja asiakkaan toiveet edellä. ”On ollut ilo toimia heidän kanssaan, koska he reagoivat nopeasti kaikkiin tarpeisiin sekä palvelevat suomentaen selkeästi myös vaikean ammattisanaston.” Ammattitaito ja osaaminen näkyvät tekemisessä ja siksi heidän kanssaan on helppo työskennellä.

Cursor Oy

Cursor Oy tarjoaa yritysneuvontaa elinkeino- ja matkailualan osaajille. Yritys toimii Kotkan, Haminan, Pyhtään sekä Loviisan alueella. Tavoitteena on olla tukena kasvattamassa alueen yritysten vetovoimaa sekä antaa neuvontaa myös haastavammissa asioissa. ”Asiakkainamme on yrityksiä, joilla on myös taloudellisia vaikeuksia, he käyvät läpi saneerauksia tai jopa konkursseja. He kaipaavat silloin apua lakiasioissa.”

Esimerkki Almgren & Sankamon kanssa tehdystä yhteistyöstä oli yrityksille jaettavan palvelusetelin käyttö. Cursor Oy:n yritysasiantuntija Sami Moisio: ”Asiakkaamme oli tullut tilanteeseen, missä yksi vaihtoehdoista oli saneeraus. Ville Mielosen antama apu tässä tilanteessa antoi loistavan lopputuloksen. Hän otti asian omakseen, selvitti tilanteen ja kertoi vaihtoehdot, mitä tulee tehdä.” Yhteistyö on nyt jatkunut jo useita vuosia myös muissa kuin maksukyvyttömyysasioissa.

Sami Moisio korostaakin Almgren & Sankamon käytännönläheistä toimintaa. ”He ottavat nopeasti asiakkaan asian haltuun ja alkavat tehdä. Tuloksia saadaan nopeasti sekä niissä otetaan asiakkaan tarpeet ja toiveet huomioon.” Lisäksi hänen mielestään Almgren & Sankamolla on erinomainen artikkelipankki, missä selostetaan auki ajankohtaisia aiheita. ”Lakiasiaintoimiston ammattitaito tulee esille juuri blogien kautta. Jos et osaa yksinkertaistaa asiaa, et hallitse sitä.”

Sami Moisio, yritysasiantuntija, Cursor Oy

Dongwha Finland Oy

Dongwha Finland Oy is part of Dongwha Group. The Group’s annual turnover is USD 1 billion and Dongwha is one of the leading wood materials manufacturers in Asia/in the world.

Almgren & Sankamo has prosperously advised us Dongwha Finland Oy in various matters regarding contract law, employment law and corporate law in Finland. We have been highly satisfied with the assistance and would recommend Almgren & Sankamo for similar international companies. They have a well-rounded understanding of the Finnish corporate world and deliver promptly advice of real value.”

Wookhwan Cho, Head of Business Support, Dongwa

Etimine S.A.

”Etimine S.A. is part of Etimaden Group. The Group’s annual turnover is USD 820 million and is a world leader in boron production, which is used mainly in glass (among other insulation type fiberglass); ceramic frit, agriculture and detergent industries.

Almgren & Sankamo has successfully advised us Etimine S.A. and Ab Etiproducts Oy in various matters regarding agreements, employment law and corporate law in Finland. Assistance has been delivered promptly and with due care and expertise. We would recommend Almgren & Sankamo for similar international companies.”

Virginie Bataille, HR & Legal Affairs Manager, Etimine S.A.

Kivisampo Oy

”Almgren & Sankamon toiminnasta minulla on vain positiivista sanottavaa”, kertoo Andrey Malkki, General Manager Kivisampo Oy:stä. ”Koska liiketoimintamme on laajaa, takuuasiat ovat usein haastavimpia. Olemme asiakaslähtöinen yritys ja pidämme huolen, että kaikilla asiakkaillamme työkalut pysyvät kunnossa. Almgren & Sankamon kanssa olemme voineet pitää yllä asiakassuhteita ja hoitaa mahdolliset ongelmatilanteet ilman turhia epäselvyyksiä sekä ammattitaitoisesti.”

Midare Oy

Almgren & Sankamo on antanut lakiapua Midarelle mm. sopimus- ja perintäasioihin liittyvissä tilanteissa. Katri Kauppinen Midarelta kertoo, että he löysivät Almgren & Sankamon lakineuvontapalvelun kautta. ”Olemme molemmat Yrittäjien jäseniä. Törmäsimme lakineuvontapalvelun tiimoilta toisiimme. Kun soitin lakipalveluun, Sankamo vastasi. Saimme perusteellista palvelua, joka herätti luottamuksen heidän ammattitaitoonsa. Kun seuraava kerta tuli lakiavulle, käännyimme suoraan heidän puoleensa ja meistä tuli heidän asiakkaitaan.”

Spedition Services Ltd (SSL)

Spedition Services Ltd (SSL) is a privately owned specialist logistics services provider, with a focus on challenging markets particularly in Russia, Finland, Central Asia and Eastern Mediterranean.

Almgren & Sankamo has assisted us in various legal issues, such as in transport law,  intellectual property law and contract law. We are satisfied with our cooperation and would recommend their services to other similar companies.

Cormac Tracey, Director Business Strategy, Spedition Services Ltd (SSL)

Arter Oy

Arter Oy on suomalainen ohjelmistoja sekä konsultointia tarjoava yritys. Keskiössä ovat laadunhallintaan sekä kokonaisarkkitehtuuriin keskittyvät ratkaisut. Asiakaskunta on laaja ja monitoimialainen.

Almgren & Sankamo on tehnyt Arter Oy:n kanssa yhteistyötä vuodesta 2013. Lakiasianpalveluja he ovat tarvinneet yritysjärjestelyissä, kuten fuusioituminen ja jakautuminen, osakassopimukset, tietosuojan eli GDPR:n koulutusten ja palvelujen kehittämisessä ja toteuttamisessa sekä yrityskaupan sopimusasiakirjoissa. Ossi Ritola Arter Oy:stä kertookin, että: ”Kun haimme juridista apua fuusioon liittyviin osakas- ja omistajajärjestelyihin, Jari Sotkan aihetta sivuava kirjoitus sähköpostilla herätti kiinnostuksen. Myöhemmät toimeksiannot jatkuivat siitä erinomaisten kokemusten siivittämänä.”

Erityisesti Almgren & Sankamolla Ossi Ritola pitää etenkin työskentelytavasta: ”Tekeminen on määrätietoista, osaavaa sekä heillä on hyvin hallussa yritysjärjestelyt ja veroasiat.” Hän suosittelee Almgren & Sankamoa etenkin silloin, jos tiedossa on laatia yrityksen perustamisasiakirjat, osakassopimukset, yritysfuusiot ja jakaantumiset sekä yrityskauppoihin liittyvät veroilmoitukset. ”Etenkin Jari Sotkalla on oivallisen hyviä ratkaisuja moneen asiaan. Hän hoitaa työnsä tarkasti asiakkaan etu edellä.”

BBI Group Oy

BBI Group Oy tekee monipuolista liikkeenjohdon konsultointia. BBI toimii kumppanina mm. strategiakehityksessä, henkilöstöjohtamisessa, talousjohtamisessa, tiedolla johtamisessa sekä kehittää mm. myyntiä ja asiakashallintaa sekä markkinointia ja viestintää. Yhteistyö Almgren & Sankamon kanssa on mutkatonta ja yritysten välillä on hyvä luottamus.

BBI Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Noppa nostaa esiin juuri toimivan yhteistyön: “Almgren & Sankamo on hoitanut lakiasioitamme vuoden verran. Olemme kuitenkin tunteneet Jari Sotkan kanssa pidempään ja olemme tehneet yhteistyötä vuosia. Tämä on mahdollistanut hyvän luottamussuhteen.“

Ota yhteyttä