fbpx

Yksityisille

Yksityishenkilöiden lakiasiat

Tarjoamme oikeudellista apua kaikenlaisten tilanteiden ratkaisemiseen. Meidän puoleemme voi kääntyä muun muassa asunto- ja kiinteistökaupassa, työsuhteessa, perimyksessä ja lasten huolto- ja tapaamisoikeusasioissa ilmenneissä ongelmissa. Toimintamme lähtökohtia ovat luotettavuus, asiantuntevuus ja asiakkaan yksilöllinen palvelu. 

Asunto- ja kiinteistökauppa kuuluu monelle elämänsä isoimpiin ostoksiin. Virheet ja muut ongelmat asuntokaupassa ja kiinteistökaupassa saattavat kuitenkin ikävän usein tulla osaksi uuden omistajan arkea. Näissä tilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijaan mahdollisimman nopeasti, lisävahinkojen ja ylimääräisten ongelmien ehkäisemiseksi. Lakimiehillämme on erityisosaamista etenkin riskien hallinnan, reklamaation tekemisen, neuvotteluissa avustamisen ja oikeudenkäyntien suhteen.

Perhesuhteisiin liittyvät muutokset ja erityisesti läheisen kuolema ovat jokaiselle poikkeuksellinen tapahtumia. Lakimiehemme toimivat Sinun juridisena apunasi muun muassa avioliiton päättymisessä, perunkirjoituksissa ja perinnönjaossa.
Näihinkin asioihin voi ja kannattaa varautua etukäteen. Autamme muutoksiin varautumisessa laatimalla esimerkiksi testamentteja, lahjakirjoja, edunvalvontavaltuutuksia, avioehtosopimuksia, elatus-, huolto- ja tapaamissopimuksia sekä muita muuttuvien elämäntilanteiden hallinnointiin tarvittavia asiakirjoja.

Työsuhteen laiton päättäminen, irtisanomisajalta maksettava virheellinen korvaus tai määräaikaisten työsopimusten ketjuttaminen ovat esimerkkejä todellisista ongelmista monella työpaikalla. Lakimiehemme auttavat Sinua yltämään ikävässä tilanteessa parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Terveydenhuoltoon on turvauduttava elämän eri vaiheissa. Erilaiset hoitovirheet ovat kuitenkin tavallisia, ja niillä on usein kauaskantoisia vaikutuksia. Usein näissä asioissa on yhtenä osapuolena ja korvausten maksajana vakuutusyhtiö, joiden kanssa yksityisen ihmisen on huomattavan vaikea pärjätä yksin. Avustamme yksityisiä kaikissa terveydenhuoltoon ja hoitovirheisiin liittyvissä kysymyksissä.

Elämä on monien sopimusten viidakko – solmit sopimuksia huomaamatta joka päivä. Sopimusta ei tarvita niinkään silloin, kun asiat menevät hyvin, vaan silloin kun kaikki ei sujukaan suunnitelmien mukaan. Jos asioita ei ole sovittu riittävän tarkasti ja kirjallisesti, riidan lopputulos voi olla hyvinkin yllättävä. Ongelmatilanteissa on syytä turvautua oikeudellisen asiantuntijan apuun, jotta varmistat itsellesi parhaan mahdollisen lopputuloksen. Autamme kaikissa mahdollisissa sopimuksiin liittyvissä asioissa ja autamme ennalta ehkäisemään mahdollisia konfliktitilanteita.

Vahingonkorvausta vaatiessa on oltava tarkkana. Vahingonkorvausasioissa on kyettävä osoittamaan itse vahingon syntymisen lisäksi syy-yhteys vahingon ja teon välillä sekä teon tahallisuus tai tuottamuksellisuus.


Meillä on kattava kokemus vahingonkorvausasioiden menestyksekkäästä hoitamisesta. 

Riita-asioiden hoitaminen on yksi toimistomme erityisosaamisista. Pyrimme aina ensisijaisesti sovinnolliseen ratkaisuun. Jos sovintoa ei kuitenkaan saavuteta, voidaan asia saattaa tuomioistuimen ratkaistavaksi. Hoidamme asiantuntevasti neuvottelut ja oikeudenkäynnin alusta loppuun.

Mikäli asiakkaalla on oikeusturvavakuutus, haemme etua asiakkaan puolesta. 

Avustamme myös rikosasioissa.

Hallinto-oikeudellisissa asioissa kannattaa aina käyttää asiantuntijaa apunaan.


Palvelemme laaja-alaisesti hallinto-oikeudellisissa asioissa, kuten esimerkiksi ennakkoratkaisujen ja -päätösten hakemisissa verosuunnitteluun. Palvelemme myös rakennuslupa- ja kaavoitusasioissa sekä muissa viranomaispäätöksiä koskevissa valitusasioissa. 

Oikeusapu ja oikeusturvavakuutus

Selvitämme mahdollisuutenne saada vakuutuksen oikeusturvaa tai julkista oikeusapua. Koti- tai muuhun vakuutukseen sisältyvä oikeusturvavakuutus saattaa korvata oikeudenkäyntikuluja tietyissä tilanteissa, kuten riita-, rikos- ja perheoikeudellisissa asioissa. Mikäli oikeusapua myönnetään, asian hoitamisesta aiheutuvat kulut korvataan kokonaan tai osittain valtion varoista. 

Palvelemme myös terveydenhuoltoon liittyvissä kysymyksissä, kuten potilasvahinkoasioissa.

Ota yhteyttä

 • Yksityinen

  Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää

  Tilaa uutiskirjeemme

  Haluatko pysyä perillä yrityksemme sekä toimialamme ajankohtaisista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme antamalla sähköpostiosoitteesi!

  * Pakollinen kenttä

  Sähköpostiosoitteeni lisätään Almgren & Sankamo Oy:n postituslistaan. Olen lukenut ja hyväksyn Almgren & Sankamo Oy:n tietosuojakäytännön.

  Voit peruuttaa tilauskirjeen koska vain, sähköpostiemme alaosasta.