fbpx

Kansainvälisessä liiketoiminnassa kohdemaan lain tuntemus on riskien hallintaa

Matti Sankamo

Matti Sankamo

Osakas, OTM, varatuomari
0440195577
matti.sankamo@almgren-sankamo.fi

Erikoisalat
Välimiesmenettelyt, kaupalliset riita-asiat, rikosoikeudenkäynnit, riidanratkaisu

Kansainvälistä liiketoimintaa harjoittaville yhtiöille tulee säännöllisesti vastaan tarve saada oikeudellista neuvontaa paikalliselta asiantuntijalta. Kohdevaltion juristin (ns. local counsel) konsultointi vähentää tyypillisesti sopimussuhteisiin, yritysjärjestelyihin ja riitatilanteisiin liittyviä riskejä. Sopivan yhteistyökumppanin löytäminen on kuitenkin usein hankalaa ilman aiempia kontakteja.

Toimistomme edustaa Suomea JCA International -verkostossa. JCA International on kansainvälinen laki- ja asianajotoimistojen yhteisö, joka valitsee jäsenikseen yhden toimiston kustakin jäsenmaasta. JCA:ssa on jäseniä yhteensä 26 Euroopan maasta ja yhteistyötoimistot USA:ssa ja Brasiliassa. Verkostoon kuuluvilta toimijoilta edellytetään erinomaista asiantuntemusta ja laajaa kokemusta eri liikejuridiikan osa-alueilta. Yritykset tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään ja tapaavat säännöllisesti.

Asiakkaittemme kokemukset JCA-yhteistyökumppaneista ovat olleet erittäin positiivisia. Viimeaikaisia referenssejämme JCA-yhteistyöstä ovat muun muassa seuraavat:

 • Avustimme suomalaista raskaan teollisuuden yritystä sopimusriidassa, jossa vastapuolena oli itävaltalainen yhtiö. Riitaan sovellettiin Itävallan lainsäädäntöä.
 • Konsultoimme Iso-Britannian JCA-kontaktitoimistoa monikansallisessa välimiesmenettelyyn liittyvässä riidassa ja Joint Venture -yrityksen perustamisessa.
 • Toimistomme on avustanut JCA-yhteyden välityksellä Suomessa balttilaista energia-alan toimijaa säännöllisesti erilaisissa oikeudellisissa asioissa, kuten sopimusoikeudellisissa kysymyksissä, yritysrakenteen järjestelyissä sekä muussa päivittäisessä neuvonnassa.
 • Neuvomme säännöllisesti suomalaisia yksityishenkilöitä perhe- ja jäämistöoikeudellisissa kysymyksissä, joissa suomalainen henkilö asuu toisessa Euroopan valtiossa. JCA-verkoston avulla on mahdollista varmistaa, että paikallinen lainsäädäntö ei syrjäytä suomalaisen sääntelyn soveltamista.

JCA-jäsenyytemme ilmentää toimistomme sitoutumista asiakkaiden kokonaisvaltaiseen ja tehokkaaseen palveluun kaikissa vastaan tulevissa oikeudellisissa kysymyksissä.

Voimmeko auttaa? Jätä yhteydenottopyyntö!

   Lakitietoutta suoraan sähköpostiisi:

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Polku voittoisaan oikeudenkäyntiin

   Oikeudenkäyntien tanner on tuottanut hyllymitoin akateemista kirjallisuutta, ja usein niistä on seurannut enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Praktiikassani keskeisin kysymys on kuitenkin yhtä yksinkertainen kuin käytännöllinen:

   Hoitoalan työsuhderiita, tuomio 10105214

   Kysymys oli siitä, voidaanko henkilöstöpainotteisella alalla yksittäisen asiakkaan ja työntekijöiden pääosan siirtyminen yritykseltä toiselle nähdä liikkeenluovutuksena.

   Jaa artikkeli eteenpäin:

   Email
   LinkedIn