fbpx

Hoitoalan työsuhderiita, tuomio 10105214

Matti Sankamo Matias Oikarinen

Matti Sankamo

Osakas, OTM, varatuomari
0440195577
matti.sankamo@almgren-sankamo.fi

Erikoisalat
Välimiesmenettelyt, kaupalliset riita-asiat, rikosoikeudenkäynnit, riidanratkaisu

Matias Oikarinen

Senior Associate, OTM
050 466 7540
matias.oikarinen@almgren-sankamo.fi
Helsinki

Erikoisalat
Yhtiöoikeus, yritysjärjestelyt, sopimusoikeus, riidanratkaisu

Kysymys oli siitä, voidaanko henkilöstöpainotteisella alalla yksittäisen asiakkaan ja työntekijöiden pääosan siirtyminen yritykseltä toiselle nähdä liikkeenluovutuksena. Tämän tulkinnan seurannaisvaikutus tekisi vaikeaksi esimerkiksi monisairaiden potilaiden hoidon siirtämisen laadukkaammalle hoitopalveluntarjoajalle. Kyse oli oikeudellisesta rajatapauksesta potentiaalisesti mittavilla, vahingollisilla seurauksilla.  

Häviötilanteessa tuomioistuin olisi katsonut, että potilaan siirryttyä myös häntä hoitanut henkilökunta olisi siirtynyt uuteen yritykseen. Tämä olisi ollut vastoin paitsi asiakkaan konseptia, myös vastoin sen ennakoimaa kustannusrakennetta.  

Toimistomme kuitenkin hoiti oikeudenkäynnin menestyksekkäästi, käräjäoikeuden hylätessä kaikki vastapuolen kannevaatimukset. Asiakkaamme välttyi näin korvausvelvollisuudelta.  

Voimmeko auttaa? Jätä yhteydenottopyyntö!

      Lakitietoutta suoraan sähköpostiisi:

      Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

      Saatavan yllättävä vanhentuminen

      Kun saatava vanhenee, sitä ei enää voi tehokkaasti periä. Tämä oikeusriitojen vakio-ongelma ajankohtaistuu erityisesti urakoissa, joissa piilevä virhe paljastuu vasta vuosien kuluttua. Vanhenemisajat ovat sinällään

      Yrityssaneerausmenettelyn kompastuskivet

      Kirjoitin kolmisen kuukautta sitten artikkelin yrityssaneerausmenettelystä apuna yrityksille, joita syystä tai toisesta uhkaa maksukyvyttömyys tai yritys on jo maksukyvytön, mutta yrityksen liiketoiminta on sinänsä elinkelpoista

      Polku voittoisaan oikeudenkäyntiin

      Oikeudenkäyntien tanner on tuottanut hyllymitoin akateemista kirjallisuutta, ja usein niistä on seurannut enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Praktiikassani keskeisin kysymys on kuitenkin yhtä yksinkertainen kuin käytännöllinen:

      Jaa artikkeli eteenpäin:

      Email
      LinkedIn