fbpx

Hoitoalan työsuhderiita, tuomio 10105214

Matti Sankamo Matias Oikarinen

Matti Sankamo

Partner, Lakimies, VT
0440195577
matti.sankamo@almgren-sankamo.fi

Erikoisalat
Välimiesmenettelyt, kaupalliset riita-asiat, rikosoikeudenkäynnit, riidanratkaisu

Matias Oikarinen

Lakimies, OTM
050 466 7540
matias.oikarinen@almgren-sankamo.fi
Helsinki

Erikoisalat
Yhtiöoikeus, yritysjärjestelyt, sopimusoikeus, riidanratkaisu

Kysymys oli siitä, voidaanko henkilöstöpainotteisella alalla yksittäisen asiakkaan ja työntekijöiden pääosan siirtyminen yritykseltä toiselle nähdä liikkeenluovutuksena. Tämän tulkinnan seurannaisvaikutus tekisi vaikeaksi esimerkiksi monisairaiden potilaiden hoidon siirtämisen laadukkaammalle hoitopalveluntarjoajalle. Kyse oli oikeudellisesta rajatapauksesta potentiaalisesti mittavilla, vahingollisilla seurauksilla.  

Häviötilanteessa tuomioistuin olisi katsonut, että potilaan siirryttyä myös häntä hoitanut henkilökunta olisi siirtynyt uuteen yritykseen. Tämä olisi ollut vastoin paitsi asiakkaan konseptia, myös vastoin sen ennakoimaa kustannusrakennetta.  

Toimistomme kuitenkin hoiti oikeudenkäynnin menestyksekkäästi, käräjäoikeuden hylätessä kaikki vastapuolen kannevaatimukset. Asiakkaamme välttyi näin korvausvelvollisuudelta.  

Voimmeko auttaa? Jätä yhteydenottopyyntö!

   Lakitietoutta suoraan sähköpostiisi:

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Yrityssaneerauksesta apua vaikeina aikoina

   Yritysten painiessa koronaviruksen aiheuttaman asiakas- ja tilauspaon kanssa on eräänä kriisin ratkaisuvaihtoehtona yrityssaneeraus. Saneerausmenettely on mielestäni hyvä keino yrityksen elinkelpoisuuden palauttamiseen sekä yrityksen ja sen omistajien etujen suojelemiseen. Yrityssaneeraus toimii sitä paremmin, mitä aiemmin sitä haetaan.

   Toimitusjohtajasopimuksesta ja kilpailukiellosta

   Osakeyhtiön toimitusjohtaja on yrityksen hallintoelin samaan tapaan kuin hallitus ja yhtiökokous. Toimitusjohtaja ei siis ole työsuhteessa yritykseen. Toimitusjohtajan asemaa ja tehtäviä säännellään lähinnä osakeyhtiölaissa, avoimista

   Jaa artikkeli eteenpäin:

   Email
   LinkedIn