fbpx

Hoitoalan työsuhderiita, tuomio 10105214

Matti Sankamo Matias Oikarinen

Matti Sankamo

Osakas, OTM, varatuomari
0440195577
matti.sankamo@almgren-sankamo.fi

Erikoisalat
Välimiesmenettelyt, kaupalliset riita-asiat, rikosoikeudenkäynnit, riidanratkaisu

Matias Oikarinen

Senior Associate, OTM
050 466 7540
matias.oikarinen@almgren-sankamo.fi
Helsinki

Erikoisalat
Yhtiöoikeus, yritysjärjestelyt, sopimusoikeus, riidanratkaisu

Kysymys oli siitä, voidaanko henkilöstöpainotteisella alalla yksittäisen asiakkaan ja työntekijöiden pääosan siirtyminen yritykseltä toiselle nähdä liikkeenluovutuksena. Tämän tulkinnan seurannaisvaikutus tekisi vaikeaksi esimerkiksi monisairaiden potilaiden hoidon siirtämisen laadukkaammalle hoitopalveluntarjoajalle. Kyse oli oikeudellisesta rajatapauksesta potentiaalisesti mittavilla, vahingollisilla seurauksilla.  

Häviötilanteessa tuomioistuin olisi katsonut, että potilaan siirryttyä myös häntä hoitanut henkilökunta olisi siirtynyt uuteen yritykseen. Tämä olisi ollut vastoin paitsi asiakkaan konseptia, myös vastoin sen ennakoimaa kustannusrakennetta.  

Toimistomme kuitenkin hoiti oikeudenkäynnin menestyksekkäästi, käräjäoikeuden hylätessä kaikki vastapuolen kannevaatimukset. Asiakkaamme välttyi näin korvausvelvollisuudelta.  

Voimmeko auttaa? Jätä yhteydenottopyyntö!

   Lakitietoutta suoraan sähköpostiisi:

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   lakimies Jukka Sankamo veneilemässä

   Jukka Sankamon 40 vuotta lakimiehenä

   Vuoden 2023 elokuussa Jukka Sankamolla tuli täyteen 40 vuotta lakimiehenä toimimisesta. Alalle hakeuduttuaan hänelle oli heti selvää, että hän olisi mukana yritystoiminnassa.

   Yrityssaneerausmenettelyn kompastuskivet

   Kirjoitin kolmisen kuukautta sitten artikkelin yrityssaneerausmenettelystä apuna yrityksille, joita syystä tai toisesta uhkaa maksukyvyttömyys tai yritys on jo maksukyvytön, mutta yrityksen liiketoiminta on sinänsä elinkelpoista

   Jaa artikkeli eteenpäin:

   Email
   LinkedIn