fbpx

Täällä sinua varten

Matti Sankamo
Osakas, OTM, varatuomari
0440195577
matti.sankamo@almgren-sankamo.fi

Erikoisalat
Välimiesmenettelyt, kaupalliset riita-asiat, rikosoikeudenkäynnit, riidanratkaisu

Matti Sankamo

Matti on siirtynyt toimistomme palveluun tuomioistuinlaitokselta. Hän on alusta lähtien hoitanut toimistossamme haastavia, korkean profiilin oikeudenkäyntejä monimutkaisista talousrikosasioista aina vaativiin kaupallisiin riita-asioihin ja sananvapausoikeudenkäynteihin.

Matti on raudanluja oikeudellinen argumentoija. Hänellä on kyky löytää luovia ratkaisuja liki mahdottomiin ongelmiin. Tämän vuoksi hänen puoleensa käännytään erityisen vaativissa tilanteissa – kun ihminen tai yritys on pahassa pinteessä.

Matin työskentelymalliin kuuluu asian taustojen ja oikeudellisten reunaehtojen perinpohjainen selvittäminen ennen ensimmäisiä askelia. Näin varmistetaan mahdollisen suotuisa lopputulos. Tämän vuoksi suosittelemme, että käännytte riskien kartoittamiseksi Matin puoleen hyvin varhaisessa vaiheessa.

Ura 

2023-
Almgren & Sankamo Oy, osakas, hallituksen jäsen

2019 – 8/2023
Almgren & Sankamo Oy, toimitusjohtaja, osakas, hallituksen jäsen

2017 – 2018
Vaasan hovioikeus,
Hovioikeuden esittelijä  

2016 – 2017
Pohjanmaan käräjäoikeus,
Tuomioistuinharjoittelija   

2015 – 2016
Asianajotoimisto Kauttu & Co Oy,
Lakimies  

Koulutus ja arvonimet  

2016 Varatuomari, Pohjanmaan käräjäoikeus  

2015 OTM, Helsingin yliopisto, oikeustieteellinen tiedekunta  

Referenssitapaukset:  

– Hoitoalan liikkeenluovutusta koskeva riita
Matti avusti menestyksekkäästi vastaajana ollutta hoitoalan yritystä käräjäoikeudessa. Toisin kuin kantaja esitti, käräjäoikeus ei pitänyt toimea liikkeenluovutuksena ja hylkäsi päämiestämme vastaan esitetyt vaatimukset kokonaisuudessaan. Tuomio on lainvoimainen. 

–  Sananvapausoikeudenkäynti
Matti avusti käräjäoikeudessa menestyksekkäästi kansanedustajaa laajasti uutisoidussa ja yhteiskunnallisesti merkityksellisessä sananvapausoikeudenkäynnissä. Syytteen hylättiin kokonaisuudessaan. 

–  Kuolemantuottamusoikeudenkäynti
Matti avusti menestyksekkäästi hoitajaa laajassa kuolemantuottamusta koskevassa rikosasiassa. Syytteet ja korvausvaatimukset päämiestämme kohtaan hylättiin. Tuomio on lainvoimainen.  

 


 

Midare

”Saimme perusteellista palvelua, joka herätti luottamuksen heidän ammattitaitoonsa. Kun seuraava kerta tuli lakiavulle, käännyimme suoraan hänen puoleen.”

 


 

Spedition Services Ltd (SSL) is a privately owned specialist logistics services provider, with a focus on challenging markets particularly in Finland, Central Asia and Eastern Mediterranean.

Almgren & Sankamo has assisted us in various legal issues, such as in transport law, intellectual property law and contract law. We are satisfied with our cooperation and would recommend their services to other similar companies.