fbpx

Täällä sinua varten

Jukka Sankamo
Osakas, LL.M., varatuomari
050 055 2813
jukka.sankamo@almgren-sankamo.fi
Kotka

Erikoisalat
Riidanratkaisu, oikeudenkäynnit, riita- ja rikosasiat, rakennusriidat, lapsi- ja perheoikeus, työoikeus ja yritystoimintaan liittyvä juridiikka

Jukka Sankamo

Jukka on perustanut toimistomme vuonna 1984 vastavalmistuneena lakimiehenä suoritettuaan ensin tuomioistuinharjoittelun Kotkan raastuvanoikeudessa. Pitkä ura on kerryttänyt hänelle vankkaa kokemusta yritysten ja yksityishenkilöiden avustamisesta tuomioistuimissa ja välimiesoikeudessa. Oikeudenkäyntien lisäksi hänen vahvuuksiinsa kuuluu työoikeudelliset ja yhtiöoikeudelliset (mukaan lukien yrityskaupat ja -järjestelyt) sekä perhe- ja jäämistöoikeudelliset toimeksiannot. Jukan lempioikeudenala on vaativat oikeudenkäynnit.

Jukka on suorittanut LL.M. -tutkinnon Maurer School of Law´ssa Indianan Bloomingtonissa (USA) vuonna 1994. Opiskelu ja Jukan kirjoittama tutkielma käsitteli sopimusoikeutta ja erityisesti kansainvälistä riidanratkaisua (Resolution of Disputes) ja välimiesmenettelyä kansainvälisten sopimusten mukaisesti.

Eräs asiakas kommentoi, että Jukka on suorittanut diplomatiassa vain lyhyen kurssin. Jukkaa pidetään yleisesti hyvänä ja periksiantamattomana oikeudenkäyntijuristina, asiakkaan etujen tiukkana puolustajana.

Ura

2021 –

Almgren & Sankamo Oy – Lakiasiaintoimistot, Lakimies, osakas 

1984 – 2021

Lakiasiaintoimistot Almgren & Sankamo Ky, Lakimies, yrityksen perustaja

Jukka on toiminut yhtiöiden in-house lawyer 1990-luvulta lähtien. 

Koulutus 

1994
Master of Laws, (LL.M.) Maurer School of Law, Indiana, USA 

1984
Varatuomari, Kouvolan hovioikeus 

1983
Oikeustieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto 

1978
Ylioppilas, Langinkosken lukio, Kotka 

Kielitaito 

Suomi (äidinkieli), englanti (sujuva), ruotsi (tyydyttävä) 

Q&A

Jukalle tärkeitä asioita ovat lukeminen, veneily ja urheilu. Jukka on juossut yhdessä Maija-vaimon kanssa 28 maratonia, harrastanut toistakymmentä vuotta kuntonyrkkeilyä ja uintia. Nykyisin rakkain urheilulaji on perinteinen painonnosto (tempaus ja työntö). Jukka viettää mielellään vapaa-aikaa Espanjan Benalmadenassa.  

Jukka on suurperheen isä ja isoisä.