fbpx

Yrityksille

Yritysasiakkaiden lakiasiat

Menestyvä liiketoiminta edellyttää ennakointia ja yleensä myös oikeudellista konsultointia ajoissa. Tarjoamme oikeudellisia palveluja yrityksen koko elinkaaren ajalle, aina perustamisasiakirjojen laatimisesta omistajanvaihdoksiin. Meillä on vuosikymmenten kokemus yrittäjien avustamisesta sekä In-House -juristin palveluna että yksittäisinä toimeksiantoina. 

Meillä on erityisen kattava kokemus vaativista riidanratkaisuun ja yritystoimintaan liittyvistä riita- ja rikosasioista. Lakimiehemme avustavat asiakkaitamme sekä yleisissä tuomioistuimissa että välimiesmenettelyissä.   

Meillä on vuosikymmenten kokemus erilaisista yhtiöoikeudellisista toimeksiannoista ja haastavista yritysjärjestelyistä  

Toimimme myös yhtiön toimitusjohtajan ja hallituksen neuvontajana muun muassa hallitustyöskentelyssä ja yhtiökokouksissa. Näin voimme paremmin perehtyä asiakkaan toimintaan ja oikeudellisen avun tarpeeseen, jolloin palvelumme on kustannustehokasta ja nopeaa. Palvelemme aina asiantuntevasti ja tehokkaasti niin, että lopputulos on optimoitu teille parhaalla tavalla.

Avustamme asiakkaitamme maankäyttöön ja rakentamiseen sekä kiinteistö- ja asuntokauppoihin liittyvissä kysymyksissä. Merkittävä osa toimeksiannoistamme liittyy rakennusalaan ja tämä onkin vahvaa osaamisaluettamme.

Palvelemme kaikenkokoisia yrityksiä sopimusoikeudellisissa kysymyksissä. Tähän kuuluu usein paitsi selvitystyötä ja sopimusten laatimista, myös sopimusneuvotteluihin osallistumista tai näiden hoitaminen asiakkaan puolesta. Huolellisella sopimusten valmistelulla ja laatimisella vältetään yleensä myöhemmin päämiehen eteen ilmestyvät sudenkuopat.

Meillä on vuosikymmenten kokemus tehokkaasta asianajosta sekä yleisissä, hallinto-oikeudellisissa ja erityistuomioistuimissa että välimiesmenettelyissä. 

Riidanratkaisussa pyrimme asiakkaan liiketoiminnan kannalta edullisimpaan lopputulokseen. Tämä voi joskus toteutua tehokkaimmin sovinnollisella ratkaisumallilla. Oikeudenkäynnissä ajamme asiakkaamme etua peräänantamattomasti, ammattitaidolla ja huolellisesti. 

Toimeksiannon alussa selvitämme asianne perusteellisesti, kartoitamme siihen liittyvän oikeudellisen taustan ja arvioimme mahdollisuutemme oikeusprosessissa. Tämän jälkeen ehdotamme toimintamallia ja ryhdymme, yhteistyössä päämiehemme kanssa, asiaa ajamaan. 

Avustamme asiakkaitamme monimutkaisissa immateriaalioikeudellisissa kysymyksissä, oikeuksien lisensoinnista ja kaupallistamisesta aina riskien minimoimiseen. Palvelemme asiantuntevasti muun muassa patentteihin, tavaramerkkeihin ja tekijänoikeuksiin liittyvissä asioissa. Perehdymme asiakkaan liiketoimintaan ja toimintaympäristöön, jonka jälkeen räätälöimme asiakkaalle toimivan ratkaisun. 

Meillä on vankka kokemus tele-, teknologia- ja IT-alan yritysten avustamisesta.

Saneeraus on yrityksille luotu menettely, jonka avulla voidaan elvyttää yrityksen liiketoiminta. Pitkistä vuokrasopimuksista on mahdollisuus päästä yrityssaneerauksessa irti ja saada suoja konkurssia vastaan. Saneerauksessa yrityksen toimintaa ja erityisesti velkoja järjestellään uudelleen. Kannattamatonta toimintaa rajataan pois samalla, kun painoa siirretään kannattavaan liiketoimintaan. Yleensä velkoja leikataan ja jäljelle jääville veloille laaditaan uusi maksuohjelma, jonka käräjäoikeus voi tiettyjen edellytysten täyttyessä vahvistaa. Leikatut velat saadaan anteeksi, jos yritys kykenee noudattamaan saneerausohjelmaa.  

Meillä on kokemusta yrityssaneerauksista vuodesta 1993.   

Yritystä uhkaa konkurssi, kun se ei enää selviä veloistaan. Yritys voidaan asettaa konkurssiin joko omasta hakemuksestaan, velallisen konkurssihakemus, tai sitten velkojan hakemuksesta. Tässä vaiheessa saneeraushakemuksen tekeminen on mahdollista, mutta sen menestymisen varmistamiseksi hakemus kannattaa saattaa vireille mahdollisimman aikaisin.  

Avustamme asiakkaitamme työsuhteen alkaessa ja päättyessä samoin kuin sen kestäessä ilmenevissä juridista asiantuntemusta edellyttävissä tilanteissa. Huolella laaditut sopimukset sekä asiantuntevasti toteutetut neuvottelut ja toimenpiteet ovat tehokasta riskienhallintaa.

Avustamme organisaatiomuutoksissa, kannustinjärjestelmien rakentamisessa ja yritysjärjestelyihin liittyvissä kysymyksissä sekä yhteistoimintaneuvotteluissa.

Pyrimme ensisijaisesti ennakoimalla välttämään työsuhderiitoja ja mahdollisia oikeudenkäyntejä. Jos tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajamme asian loppuun asiantuntevasti ja tehokkaasti. Kehotamme, että aina työsuhdetta päättäessänne käännytte lakimiehemme puoleen, sillä näissä asioissa erehtyminen johtaa usein huomattaviin korvausvaatimuksiin.

Perintäkarhut

Almgren & Sankamo Lakiasiaintoimistojen yhteydessä toimivalla Perintäkarhuilla on yli 30 vuoden kokemus perintätoiminnasta. Huomioimme asiakkaan yksilölliset tarpeet, joiden mukaan valitsemme parhaat keinot saatavien perintään ammattitaidolla. Asiakkaitamme ovat sekä yritykset että yksityishenkilöt.

Kuulumme Suomen Yrittäjien asiantuntija­verkostoon

Ota yhteyttä

 • Yritys

  Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää

  Tilaa uutiskirjeemme

  Haluatko pysyä perillä yrityksemme sekä toimialamme ajankohtaisista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme antamalla sähköpostiosoitteesi!

  * Pakollinen kenttä

  Sähköpostiosoitteeni lisätään Almgren & Sankamo Oy:n postituslistaan. Olen lukenut ja hyväksyn Almgren & Sankamo Oy:n tietosuojakäytännön.

  Voit peruuttaa tilauskirjeen koska vain, sähköpostiemme alaosasta.