fbpx
Almgern & Sankamo

Helsinki | Kotka | Kouvola

Sopimusasiat

Elämä on monien sopimusten viidakko – ihmiset tekevät jatkuvasti sopimuksia lähes huomaamatta arkensa lomassa. Itse sopimusehtoihin kiinnitetään kuitenkin melko vähän huomiota, koska kuluttajina olemme tottuneet elinkeinonharjoittajien valmiiksi laatimiin massasopimuksiin, joiden ehdoista on vaikea neuvotella. Sopimusehtojen merkitys ei korostukaan asioiden rullatessa vaan silloin, kun kaikki ei suju suunnitelmien mukaan.

Sopimusten sisällöt

Tavallisen ihmisen onkin syytä olla valveutunut ja pitää huolta siitä, että ainakin sellaiset omaan elämään merkittävästi vaikuttavat sopimukset, joiden sisältöön pystymme vaikuttamaan, tulevat laadituksi laadukkaasti ja ammattitaidolla. Käytännössä tämä tarkoittaa kirjallista muotoa, vaikka toki myös kirjallisesti laadittu sopimus voi olla laadultaan kehno. Tiettyjen sopimusten kohdalla kirjallinen muoto on myös sopimuksen pätevyysedellytys. Vaikkei kirjallista muotoa edellytettäisikään laissa, suulliseen sopimukseen luottaminen ei ole järkevää, jos sovitaan vähänkään merkittävämmästä asiasta.

Sopimusriskien minimointi

Sopimusriskeihin voidaan varautua etukäteen huolellisesti laaditulla sopimuksilla. Yksityishenkilöille tärkeitä sopimuksia ovat ainakin kiinteistön ja asunnon kauppaa sekä vuokrausta koskevat sopimukset, perheoikeuteen liittyvät sopimukset (esimerkiksi avioehtosopimus tai perinnönjakosopimus), työsopimukset, osakassopimukset ja arvokkaan irtaimen omaisuuden kaupasta mahdollisesti tehtävät kirjalliset sopimukset. Autamme asiakkaitamme sopimusten laadinnassa vuosien kokemuksella huomioiden asiakkaamme edut kattavasti sekä ehkäisemällä ennalta mahdollisia tulevaisuuden konfliktitilanteita. Jos asioita ei ole sovittu kirjallisesti tai ne on kirjallisessa sopimuksessa jätetty sopimatta riittävän tarkasti, riidan lopputulos voi olla hyvinkin yllättävä. Ongelmatilanteissa onkin syytä turvautua oikeudellisen asiantuntijan apuun viivytyksettä, jotta varmistat itsellesi parhaan mahdollisen lopputuloksen. Autamme asiakkaitamme myös sopimusriidan ratkaisemisessa. Ota Almgren & Sankamon asiantuntijat käyttöösi!

Ota yhteyttä


    Sinua saattaa kiinnostaa myös:

    Lojaliteetti sopimuksissa

    Koska sopimukset sisältävät aina riskejä, tehokas suojautuminen edellyttää yritykseltä paitsi pitkäjänteistä strategiaa myös soveltuvan sääntelyn ymmärtämistä. Alakohtainen normisto on alan ammattilaiselle usein selvää, ja ulkopuoliselle