fbpx

Täällä sinua varten

Jarmo Kalliola

Jarmo toimii kokeneena sparraajana, joka auttaa yhdistämään osaamisemme startup- ja kasvuyritysten avuntarpeeseen, hyödyttäen molempia osapuolia. Jarmo tuo Almgren & Sankamolle juridiikan ulkopuolista liiketaloudellista ymmärrystä. Jarmon liiketaloudellinen osaaminen on ollut hyödyksi myös vaikeuksissa olevien yritysten suunnan kääntämisessä voitokkaaseen suuntaan.

Jarmo on toiminut yli 50 vuoden ajan teknologiayritysten parissa ja auttanut kasvattamaan ja kansainvälistämään yrityksiä. Hänellä on laajat verkostot Suomen talouselämässä sekä vuosikymmenten kokemus pörssiin listautumisista ja pörssissä toimimisesta, kansainvälistymisestä, rahoituskuvoista sekä sijoittajaviestinnästä

Jarmo on toiminut sekä kotimaisten että kansainvälisten yhtiöiden hallituksissa. Alla muutamia esimerkkejä hänen kokemuksestaan:

Referenssejä 

Investor Relations Magazine-lehden sijoitusviestijäpalkinto 

Jarmo on palkittu Aldata Solutions Oyj:n viestinnästä vastaavana parhaasta small cap yhtiön sijoittajaviestinnästä Euroopassa vuonna 2001. 

Tekes/ Business Finland 

Jarmo toimi Tekesin Verso-ohjelman pääkoordinaattorina vuosina 2006-2011. Ohjelman 140 miljoonan budjetilla rahoitettiin muun ohella Suomalaisia peli- ja teknologialan yrityksiä. Tukea saaneita yrityksiä olivat mm. SuperCell, Remedy, Rovio ja Relex.  

 

Datacheck Oy 

Vuonna 1985 Jarmo oli mukana perustamassa Suomen ensimmäisiin venture capital -rahoituksella käynnistettyihin yrityksiin kuulunutta Datacheck Oy:tä. Yhtiön toimitusjohtajana hän toimi vuosina 1985-2007. Datacheck Oy:ssä hän toteutti yrityksen myymisen Aldata Oy:lle. 

Aldata Solution Oyj  

Jarmo toimi konsernin toimitusjohtajana. Menestyneen listauksen jälkeen Jarmo auttoi kansainvälistämään täysin kotimaassa toimineen Aldata Solutions Oyj:n, jonka liikevaihdosta yli 80 % tuli ulkomailta vuoteen 2002 mennessä. Vuonna 2002 Talouselämä valitsi Aldata Solutions Oyj:n parhaaksi pörssilistautujaksi vuonna 2002. 

Sopraano Oyj  

Jarmo toimi Sopraano Oyj:n hallituksessa ja auttoi osaamisellaan yhtiön listaamisessa pörssiin 2004. 

Pyroll Oy 

Jarmo toimi Pyroll Oy:n hallituksessa sekä Pyrollin tytäryhtiön, Internmarketin toimitusjohtajana. Hän auttoi pelastamaan lähes konkurssin partaalla olleen yhtiön ja muuttamaan sen alallaan Suomen kannattavimmaksi yritykseksi. 

FinnPro  

Jarmo on toiminut FinnPron hallintoneuvoston jäsenenä. 

Deltagon Group Oy 

Jarmo auttoi kehittämään Deltagonin pienestä startup yrityksestä Suomen valtiolle myydyksi tietoturva-alan avainyritykseksi. Ennen myyntiä Deltagon oli yksi Suomen kannattavimmista IT-alan yhtiöistä. 

Proficit Partners Oy 

Jarmo toimi Proficit partnersin perustajaosakkaana ja hallituksen jäsenenä. 

Ohjelmistoyrittäjät ry 

Hallituksen jäsen. 

International Emmy Awards 

Emmy palkinnoista päättävän akatemian jäsen. 

Suomen televisioiden liitto ry  

Hallituksen jäsen. 

Merimieskirkko 

Talousvaliokunnan puheenjohtaja. 

Relex Solutions Oy 

Kasvuvaiheen neuvonantaja. 

Kielitaito 

Suomi (äidinkieli), englanti (erinomainen), ruotsi (sujuva) 

Q&A 

Jarmo on kosmopoliitti, joka tuntee monia maailman merkkihenkilöitä.  

Jarmon harrastukset ovat luonnonläheisiä. Hän kalastaa, pyöräilee ja valokuvaa.